שכונת ""

להמחשה בלבד
הכר את השכונה שלך

תמהיל הפרוייקט: יח"ד
אופי הקהילה:

תמהיל הדירות בפרויקט

לתכנון תקציב

לשיחה עם משווק הפרויקט

מלאו פרטים ומשווק הפרויקט יחזור אליכם בהקדם
  • -
  • או חייגו -
לחזרה לחיפוש שכונות : לחץ כאן

שלום, ברוך הבא לקהילת שכונת רובע ח'

בקהילת השכונה תוכלו לצפות בחברים שהתעניינו בשכונת רובע ח', ליצור איתם קשר דרך דף הפייסבוק שלהם ולהחליף מידע.

על מנת לצפות בשכנים שלך
עליך להתחבר לפייסבוק

קהילת "רובע ח'"

הקהילה שלי, מערכת, info@my-community.co.il

הכל במרחק נגיעה : מרכזי קניות וקניונים,בית הערייה,בתי ספר,גני ילדים, מרכזים קהילתיים,מוסדות תרבות ,מקומות בילוי וכמובן חוף הים ופארק אשדוד ים
העיר אשדוד מחולקת לרבעים. לרבעים בעיר יש שם בספרות עבריות (למשל: רובע ח'), למעט רובע הקריה ("הסיטי") ורובע המרינה. בכל רובע מגורים באשדוד ישנם מבני מסחר, מבני חינוך ומבני ציבור משלו, ונושא ייחודי לשמות הרחובות (למשל, ברובע י"ג, שמות מלכי יהודה וישראל).
התכנון המקורי של העיר קבע כי אשדוד תחולק ל-17 רבעים מנהליים, ובמרכזה יוקם רובע מע"ר. כתוצאה מבניית רובע המע"ר באיחור, מרכז העיר התהווה בכמה רבעים והוא הורכב מרבעים א', ב' ו-ד', מכיוון שבהם נמצאו רוב מוסדות הציבור, החינוך והתרבות, והמרכזים המסחריים. עם השנים התנוונו רבעים אלה מחשיבותם, בין היתר עם מעבר משכן העירייה מרובע ד' אל הקריה וסגירת קניון אשדוד הוותיק ברובע א', אז קמו מחדש מרכזי המסחר והתרבות ברובע הקריה אשר התבסס כרובע הראשי והמרכזי בעיר. החלוקה לרבעים באה לידי ביטוי בעיקר בטיפולה של עיריית אשדוד בעניינים הפנים-עירוניים וכן בנושא תוכניות-מתאר שונות. להבדיל מערים אחרות, רובעי אשדוד לא מחולקים בחלוקה פנימית לשכונות.
העיר מסודרת בצורת רשת, כשבין כל רובע ורובע מפרידות שדרות רחבות, ורוב הרבעים יוצרים צורה מרובעת. אשדוד התפתחה דרומה ולכן הרבעים החדשים ביותר הם בדרום העיר והוותיקים בצפונה. הרובע המאוכלס ביותר בעיר הוא רובע הקריה עם מעל ל-21,000 תושבים, מספר הגדול יותר, לשם השוואה, ממספר התושבים בעיר אריאל. הרובע היחיד שחסר בחלוקתה של אשדוד הוא רובע י"ד, מאחר ששטחו חולש על הדיונה הגדולה שהיא אחת משמורות החול האחרונות שנשארו בארץ, ולכן בנייתו מוטלת בספק.

רובע ח' הוקם בשנות ה-70. כל שמות הרחובות ברובע זה הם שמות הקשורים לפרחים. מקומות ציבוריים ברובע: בניין "פלדות" ששימש קודם לכן כמרכז קליטה וכיום הוא בניין דיור ציבורי של "עמיגור", מכון רפואי של בית החולים "אסותא" במרכז "כלניות", מועדון "הדס" לוותיקי מלחמת העולם השנייה המכיל גם את מוזיאון הגבורה היהודית במלחמה מול הנאצים והשואה ומתנ"ס "חרצית" ובו בריכה עירונית וחדר כושר עירוני.

דירוגי גולשים לשכונה

חברתי

סביבתי

נגישות

מה אתה חושב על השכונה או הישוב?
לחץ לדירוג

שאל על כל נושא אודות השכונה

פורום שכונת "רובע ח'"

פרויקטים באזור

עוד פרויקטים באזור